maandag 02-03-20 11:16

Zes winnaars bij Street League Cup door nieuwe opzet

Zes winnaars bij Street League Cup door nieuwe opzet

Zes Feyenoord Street League-teams konden zich na het jaarlijkse bekertoernooi in het Topsportcentrum ‘winnaar’ noemen. Zij eindigden bovenaan in hun poule en gingen daardoor met een eigen prachtige Street League Cup naar huis.

Nieuwe opzet
Dit jaar werden de aanwezige teams verdeeld over zes poules. Voorgaande jaren waren de ploegen de gehele dag aanwezig, maar dit seizoen kwamen de deelnemers in de ochtend óf in de middag in actie.

Dit betekende dat elke poule voor het eerst een eigen winnaar kreeg, in plaats van één algehele winnaar. In de ochtend was het feest voor FC Henegouwer, FC Beethoven en FC Millinx en in de zegevierden FC Noordstraat, FC Tideman en FC Pendrecht.

Sportief gedrag
Er waren niet alleen punten te verdienen met overwinningen. Voor het Geen-Woorden-Maar-Daden Puntensysteem waren namelijk per wedstrijd ook nog eens punten per speler te verdienen door sportief te zijn, respect te tonen en op tijd aanwezig te zijn.

Een team kon zo, als er acht kinderen aanwezig waren, liefst 37 punten verdienen voor de algemene stand door zich voorbeeldig te gedragen tijdens het toernooi. Zo was er voor alle deelnemers behalve een medaille als aandenken ook nog een mooi puntentotaal te verdienen.