zondag 02-01-22 15:00

Terugblik: mooie cijfers bij eerste seizoenshelft Feyenoord Street League

Terugblik: mooie cijfers bij eerste seizoenshelft Feyenoord Street League

Met het aanbreken van de winterstop zit ook voor deelnemers van de Feyenoord Street League de eerste seizoenshelft erop. De afgelopen maanden gingen de nieuwe teams fanatiek van start en dat resulteerde in mooie cijfers.

Nu het nieuwe jaar voor de deur staat, is het hoogste tijd om terug te blikken op de eerste seizoenshelft van de Feyenoord Street League. Dit jaar zijn ruim 300 deelnemers uit Rotterdam Zuid en -West actief, verdeeld over ruim veertig teams. Ze hebben drie wedstrijddagen achter de rug en in totaal werd liefst 87 keer getraind.

Minstens zo belangrijk is het sociale aspect van de straatvoetbalcompetitie. Deelnemers krijgen punten voor sociaal en sportief gedrag en worden geacht hun eigen wijk op een goede manier te vertegenwoordigen. Zo werden al 45 buurtbijdragen uitgevoerd, waaronder het schrijven en bezorgen van kerstkaarten voor bewoners van een verzorgingstehuis. Daarnaast werd fanatiek gezocht naar buurtsponsoren; personen of bedrijven die een team willen voorzien van bijvoorbeeld water en fruit of hesjes en bidons. Dit leverde al 62 keer een mooie bijdrage op.

Tijdens de winterstop zullen de teams blijven trainen en maken zij zich op voor de eerste activiteit. Op 16 januari staat namelijk een toernooi op het programma, dat georganiseerd wordt door studenten die stage lopen bij Feyenoord. De volgende officiële speeldag is op zondag 30 januari.