vrijdag 25-06-21 14:23

Team Piva kroont zich in De Kuip tot Street League-kampioen

Team Piva kroont zich in De Kuip tot Street League-kampioen

Ruim tweehonderd kinderen hebben zich afgelopen woensdag uitgeleefd op het heilige gras van De Kuip, waar de finales van de Feyenoord Street League werden gespeeld. Naast de wedstrijden waren er nog genoeg andere activiteiten en uiteindelijk kroonde team Piva uit IJsselmonde zich tot kampioen van 2020-2021.

Verdeeld over zes poules streden 36 teams een jaar lang voor een plekje op de Finaledag, die jaarlijks geldt als afsluiting van het seizoen. Uiteindelijk plaatsten alle nummers één en de twee beste nummers twee zich voor de finalerondes, die gehouden werden in De Kuip. Na enkele bloedstollende wedstrijden mocht team Piva de kampioensschaal omhoog houden en werden zij als winnaars door de officiële Feyenoord-spelersbus terug naar huis gebracht.

Natuurlijk was er voor de andere teams ook genoeg te doen, want het volledige veld stond in teken van de Street League: panna-voetbal, voetbaldarts, het meten van je schotkracht, eSports, levend tafelvoetbal en STEM-activiteiten. Daarnaast waren enkele speelsters van de Feyenoord Beloften en Feyenoords eSporter Ryan Tilborg aanwezig.

Geslaagd
Feyenoord kan terugkijken op een geslaagde Finaledag, maar ook zeker op een geslaagd seizoen. Ondanks alle maatschappelijke onrust en onzekerheid vanwege de coronapandemie werd met wat passen en meten een volledig seizoen afgewerkt. Daarin werden liefst 175 buurtbijdrages gedaan door de deelnemers.

Feyenoord Street League
De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Het winnen van wedstrijden is niet het belangrijkste. Sportief gedrag op en rondom het veld zijn ook punten waard. Daarnaast kunnen teams punten verdienen door zich in te zetten voor hun wijk en activiteiten voor anderen te organiseren.

Inschrijven
Ben je nieuwsgierig geworden naar de Street League en wil je volgend seizoen ook meedoen? De inschrijvingen zijn inmiddels geopend en inschrijven kan hier!

Eindstand Finaledag:
Kampioen – Piva
2- FC Afrikaanderplein
3- FC Verschoor
4- FC Bloemhof-Zuid
5- FC Middachten
6- FC Millinx
7- FC Rilland
8- FC Sportdorp