donderdag 06-05-21 18:42

Street League Sportdag ondanks regen een geslaagd sportfestijn

Street League Sportdag ondanks regen een geslaagd sportfestijn

Ruim 150 kinderen hebben zich deze week tijdens de jaarlijkse Street League Sportdag flink uitgeleefd. Ondanks het gure weer hebben de deelnemers genoten van verschillende sporten en spellen, waar zij punten mee konden verdienen voor het klassement van de Street League.

Wie niet beter wist, waande zich afgelopen dinsdag op een gure herfstdag in november. Zo’n 150 kinderen die deelnemen aan de Street League of eSports League lieten zich er niet door weerhouden en waren naar Sportplaza Zuiderpark gekomen om zich flink in het zweet te werken tijdens de Street League Sportdag.

Het bleef deze sportdag niet bij voetbal, want ook bootcamps, trefbal, paaltjesvoetbal en meerdere samenwerkingsoefeningen stonden op het programma. Op deze manier werd er niet alleen aandacht besteed aan een brede motorische ontwikkeling, maar werkten de kinderen ook aan hun sociale vaardigheden. Leuke bijkomstigheden voor de deelnemers: ze konden flink wat punten verdienen voor het klassement van de Street League en voor alle deelnemers lag aan het eind van de dag een medaille klaar.

De sportdag werd dit jaar georganiseerd in samenwerking met Sportplaza Zuiderpark en dat was volgens Lyanca Verrijp, coördinator van de Feyenoord Street League, een succes. ‘Ik heb, ondanks het slechte weer, vooral heel veel blije kinderen gezien. Dit was ook de laatste mogelijkheid om flink wat punten te verdienen voor het klassement, dus dat maakte het spannend. Verder hebben ze met flink wat sporten kennis kunnen maken en waren veel kinderen blij dat ze wat leuks te doen hadden in de vakantie.