donderdag 16-01-20 16:32

Street League motiveert jonge voetballers in Theater Zuidplein

Street League motiveert jonge voetballers in Theater Zuidplein

Theater Zuidplein zat woensdagmiddag vol met 200 deelnemers, 65 ouders en 35 teamleiders van de Feyenoord Street League. Tijdens de workshop Inspiratie en Motivatie stond een aantal hoofdrolspelers letterlijk en figuurlijk in de spotlights.

Yara Helderman (aanvoerder beloftenteam voor vrouwen van Feyenoord), Manon Melis (coördinator meidenvoetbal), eSporter Ryan Tilborg en jeugdspeler Aimé Omgba leerden de Street League-deelnemers enkele belangrijke lessen. Zo vertelden Yara en Manon over hun verleden en toekomstdromen.

Motiveren en inspireren
De deelnemers kregen uitgebreid de mogelijkheid om de gasten vragen te stellen en deze werden met enthousiasme beantwoord. Op deze manier probeerden zij de deelnemers van de Street League te motiveren en inspireren. Een geslaagde dag voor de jonge deelnemers van de Feyenoord Street League.

Scoren met gedrag
Wie wedstrijden wint in de Feyenoord Street League, scoort punten. Maar daarmee word je niet vanzelfsprekend kampioen. Met sportief gedrag, het uitvoeren van buurtbijdragen (zoals het schoonmaken van de wijk of het helpen van ouderen) en het bijwonen van workshops - zoals de workshop in Theater Zuidplein - ontvangen de teams nóg meer punten voor het ‘Geen woorden maar daden’-klassement.