dinsdag 02-11-21 10:25

Contractondertekening en fotosessie luiden start Feyenoord Street League in

Contractondertekening en fotosessie luiden start Feyenoord Street League in

Het nieuwe seizoen van de Feyenoord Street League is officieel begonnen. Afgelopen week kwamen alle deelnemers en begeleiders langs voor een kennismaking en het ondertekenen van hun spelerscontract. In totaal zullen dit jaar 42 teams strijden om de titel.

Samen met welzijnspartners Humanitas en WMO Radar organiseerde Feyenoord vorige week vier informatieavonden in Rotterdam-Zuid en -West. Daar konden alle nieuwe teams kennis maken met elkaar en meer informatie inwinnen over het verloop van het seizoen.

Na een algemene presentatie was het tijd voor het meest officiële moment van de avond: het ondertekenen van het spelerscontract en het bijbehorende fotomoment. Iedere deelnemer tekent dit document bij aanvang van het seizoen, waarmee hij of zij zich verbindt aan de competitie en alle geldende regels en verwachtingen.

In totaal doen dit jaar 336 kinderen mee aan de Feyenoord Street League, verdeeld over 7 competities en 42 teams. Daarnaast biedt Feyenoord aan liefst 50 studenten van het Albeda College, het Zadkine en de Hogeschool Rotterdam de mogelijkheid om als stagiair bij de organisatie van de Feyenoord Street League betrokken te zijn en zich in het kader van hun opleiding verder te ontwikkelen.

Feyenoord Street League
De Feyenoord Street League is een straatvoetbalcompetitie voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom het veld kun je punten verdienen. Door je als team in te zetten in de wijk en activiteiten voor anderen te organiseren kunnen de deelnemers ook naast het veld scoren.